Danas sunčano i do 31 stepen: Objavljena prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i do 31 stepen: Objavljena prognoza do petka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno 8; Drvar i Ivan-sedlo 9; Bihać, Jajce, Prijedor i Sanski Most 10; Banja Luka, Grude, Livno i Zenica 11; Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg i Tuzla 12; Gradačac i Sarajevo 13; Trebinje 20; Mostar 21; Neum 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike, hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Tokom jutarnjih sati poželjno je biti oprezniji zbog moguće lokalne pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Preporučljivo je slojevito se odjenuti obzirom da će nakon svježijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana biti osjetno toplije, mjestimično vruće i sparno.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U četvrtak u Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Umjereno do pretežno oblačno se očekuje na području Hercegovine gdje je moguć i slab lokalni pljusak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije