Danas sunčanije, objavljeno i kada će nam opet trebati kišobrani

Radiosarajevo.ba
Danas sunčanije, objavljeno i kada će nam opet trebati kišobrani
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 7; Sokolac 9; Sarajevo i Zvornik 11; Bugojno, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 12; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Grude, Jajce, Livno i Prijedor 13; Trebinje 17; Mostar, Neum, Široki Brijeg i Stolac 18°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini postepeno smanjenje oblačnosti prije podne. U drugoj polovini dana u sunčano uz malu do umjerena naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

U Sarajevu više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz postepenu stabilizaciju i povremene sunčane intervale, meteoropati i hronični bolesnici danas će u manjoj mjeri osjećati tegobe.

U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine, usljed dužeg zadržavanja naoblake i padavina, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće u vidu neraspoloženja, glavobolje i dekoncentracije.

Tokom jutra će također biti svježije, čemu bi trebalo posvetiti pažnju. Opća slika će biti ljepša na jugu zemlje, mada bi i ovdje bura mogla povremeno kvariti ugođaj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Objavljena je prognoza i za sutra te dane vikenda:

U petak 22.05.2020., pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 23, na jugu od 22 do 27 °C.

U subotu 23.05.2020., pretežno sunčano uz umjeren i prolazan porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 22 do do 28 °C.

U nedjelju 24.05.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje praćeno lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 28 °C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije