Danas stiže ljeto, a meteorolozi najavili pljuskove i grmljavinu: Evo najnovije prognoze

0
Radiosarajevo.ba
Danas stiže ljeto, a meteorolozi najavili pljuskove i grmljavinu: Evo najnovije prognoze
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo i sunčana nedjelja, 19. juni 2022.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan-sedlo 16; Bugojno 17; Drvar i Livno 18; Jajce, Sarajevo, Sokolac i Srebrenica 19; Sanski Most i Zvornik 20; Prijedor, Trebinje i Zenica 21; Bihać, Doboj, Mostar i Tuzla 22; Banja Luka 23; Bijeljina i Gradačac 25°C.

 
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano veći dio dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, se očekuju u sjevernim, sjeveroistočnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

Naljutio ih Schmidt: Danas se pred NSRS obraćaju Dodik, Cvijanović, Stevandić, Višković...

Naljutio ih Schmidt: Danas se pred NSRS obraćaju Dodik, Cvijanović, Stevandić, Višković...

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Više oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika, većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Poslijepodnevni sati proteći će uz nešto izraženiji osjet sparine i vrućinu. Opšta slika će biti nešto lošija na sjeveru zemlje, gdje bi prolazna nestabilnost tokom jutra, kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati jačanje tegoba, stoga je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa odmicanjem dana i ovdje će biti ugodnije.

Objavljena je prognoza za naredna dva dana:

U srijedu, 22.06.2022., preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U četvrtak, 23.06.2022., prognozira se porast naoblake u Bosni koja će donijeti nestabilnost i usloviti u drugoj polovini dana lokalne pljuskove i grmljavinu. Sunčanije i bez padavina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije