Danas snijeg i kiša, najhladnije na Bjelašnici: Meteorolozi objavili prognozu do nedjelje

0
Radiosarajevo.ba
Danas snijeg i kiša, najhladnije na Bjelašnici: Meteorolozi objavili prognozu do nedjelje
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni lokalno pada slab snijeg na području Krajine i centralne Bosne, a u Hercegovini pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo i Livno -2; Bihać, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Široki Brijeg 3; Mostar 7; Trebinje 8; Neum 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša. U Bosni većina padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

U Sarajevu oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje kiša ili susnježica. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

Bioprognoza: Postepeno pogoršanje vremenskih prilika, praćeno padavinama i nižim dnevnim temperaturama, kod osjetljivih osoba će uzrokovati pojavu tegoba vezanih uz njihove bolesti. Veći sadržaj vlage u zraku, dodatno će pojačati osjet hladnoće, izraženije u poslijepodnevnim i noćnim satima. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U četvrtak, 2. marta u Bosni će preovladavati pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama će pasti malo kiše, u Bosni i susnježice, a u višim područjima malo snijega. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

Februarski snijeg u Sarajevu: Pogledajte kako jutros izgledaju trotoari i parkinzi u centru grada

Februarski snijeg u Sarajevu: Pogledajte kako jutros izgledaju trotoari i parkinzi u centru grada

U petak, 3. marta, oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U subotu, 4. marta, u Bosni prije podne oblačno, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U nedjelju, 5. marta, u Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije