Danas sjednica: Kako će biti organizovana 40. godišnjica od Olimpijade u Sarajevu?

1
Radiosarajevo.ba
Danas sjednica: Kako će biti organizovana 40. godišnjica od Olimpijade u Sarajevu?
Printscreen / ZOI 1984. u Sarajevu

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović zakazao je Konstituirajuću sjednicu Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, koja će se održati danas, 4. oktobra 2023. godine, s početkom u 15 sati.

Na sjednici će se, između ostalog, razmatrati i Program obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu.

Potrebno je podsjetiti da je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na svojoj 30. sjednici održanoj krajem jula mjeseca 2023. godine, svojom Odlukom formiralo Odbor za organizaciju ove manifestacije.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Odbor čine predstavnici Grada Sarajeva, Olimpijskog komiteta BiH, predstavnici različitih nivoa vlasti u BiH, od predstavnika Vijeća ministara do općina, predstavnici saveza zimskih sportova BiH, predstavnici subjekata koji upravljaju borilištima za takmičenja u zimskim sportovima i u gradu Sarajevo i u gradu Istočno Sarajevo, te predstavnici drugih javnih poduzeća i ustanova Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i drugih subjekata koji će doprinijeti uspješnoj realizaciji ove manifestacije.

Odbor za organizaciju je osnovan, prije svega, da bi donio program obilježavanja ove značajne godišnjice, obezbjedio uslove za njegovu realizaciju i pratio pripreme, organizaciju i održavanje same manifestacije.

Odborom predsjedava Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a njegovi zamjenici su gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i akademik Izet Radžo, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije