Danas se u većem dijelu Bosne i Hercegovine može očekivati kiša, a prave vrućine tek dolaze

0
Radiosarajevo.ba
Danas se u većem dijelu Bosne i Hercegovine može očekivati kiša, a prave vrućine tek dolaze
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Jutros je Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i u istočnim područjima sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Ivan-sedlo 16 stupnjeva, Široki Brijeg 18, Bugojno i Sarajevo 19, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 20, Livno 22, Zenica 23, Grude 25, Mostar 29 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postupno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima, u centralnim i sjeveroistočnim područjima sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjeren sjeveoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

U Sarajevu, u jutarnjim satima umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše. Tokom dana sunčanije. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Nedim Sladić upozorava bh. građane: 'Rizik je iz dana u dan sve veći'

Nedim Sladić upozorava bh. građane: 'Rizik je iz dana u dan sve veći'

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, vodeći pri tome računa o adekvatnoj zaštiti od sunca, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke.

Objavljena je prognoza do srijede:

ZA 18.07.2022 (Ponedjeljak)., sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

ZA 19.07.2022 (Utorak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

ZA 20.07.2022 (Srijeda)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije