Danas sastanak Radončića i Halilovića, tema - politička ubistva

Radiosarajevo.ba
Danas sastanak Radončića i Halilovića, tema - politička ubistva

U Sarajevu je za danas u 14 sati najavljen sastanak ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića i Semira Halilovića, pisca i publiciste, sina generala Sefera Halilovića, nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Armije RBiH.

Tema sastanka su politička ubistva počinjena u ratnom i postratnom vremenu u Sarajevu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačke patriotske stanke (BPS).

Naime Semir Halilović je, u svojim knjigama i tekstovima, prije nekoliko godina otvorio temu političkih ubistava u Sarajevu nudeći čitav niz dokumenata i svjedočanstava za njegove tvrdnje, a u jednom od političkih atentata u Sarajevu, pri pokušaju atentata na Sefera Halilovića, ubijeni su Semirova majka i daidža, radi čega godinama traži provođenje istražno-sudskog procesa koji do danas nije proveden, navodi se u saopćenju, javlja Fena.

Ministar Radončić je, podsjeća se u saopćenju, kao jedan od svojih prioriteta u radu najavio pomoć pri rješavanju političkih ubistava i progon "bošnjačke državne mafije". Na današnjem sastanku se očekuje razmjena informacija i podataka o stepenu do kojeg su došle istrage o političkim ubistvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije