Danas: prohladno i vedro

Radiosarajevo.ba
Danas: prohladno i vedro

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo vedro i prohladno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Sokolac -8, Kupres -7, Ivan-sedlo -5, Bihać, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla -4, Sanski Most -3, Banja Luka i Livno -2, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik -1, Goražde 1, Gradačac 3, Stolac 4, Trebinje 5, Neum 6 i Mostar 7. 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

Danas se više oblačnosti očekuje u središnjem i istočnom dijelu Bosne, a u ostalim područjima pretežno vedro, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. 

Vjetar u Bosni umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni. 

 

U Sarajevu jutro prohladno i vedro, a tokom dana pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko nula stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije