Na Bjelašnici - 10, objavljena prognoza i za vikend

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici - 10, objavljena prognoza i za vikend
Foto: J.M. / Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

U većem dijelu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planinskim i centralnim dijelovima registrovan je i slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati na Bjelašnica iznosila je - 10 stepeni, u Bihaću, Drvaru i Sanskom Mostu - 4, Ivan Sedlo - 3, Banja Luka - 2, Jajce i Stolac - 1, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Livno 0, Trebinje, Tuzla i Zenica 1, Zvornik 3, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Mostar 4, Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Sutra se očekuje više oblačnosti na sjeveru, istoku i centralnim područjima Bosne. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između - 4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U petak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između - 3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Za prvi dan vikenda očekuje se malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim podučjima, a u višim planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između - 2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije