Danas potvrda novog Vijeća ministara

Radiosarajevo.ba
Danas potvrda novog Vijeća ministara

Danas bi na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazanoj za 13 sati, trebalo biti potvrđeno imenovanje ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH. 

Prije sjednice Doma bit će održana sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH koja treba da razmatra podobnosti i da mišljenje - preporuke za potvrđivanje ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH. 

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jučer je završila provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara za novi saziv Vijeća ministara BiH.

U okviru provjera na zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, policijski službenici SIPA-e provjeravali su i utvrdili tačnost informacija koje je 19 kandidata za ministre i zamjenike ministara za novi saziv Vijeća ministara dostavilo u obrascu Centralne izborne komisije, a koja je ranije obavila potrebne provjere. 

Biografije ministarskih kandidata možete pročitati OVDJE.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije