Danas pogoršanje vremena: Meteorolozi najavili snijeg i kišu, evo kada dolazi razvedravanje

0
Radiosarajevo.ba
Danas pogoršanje vremena: Meteorolozi najavili snijeg i kišu, evo kada dolazi razvedravanje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

U našoj zemlji je jutros bilo malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -2 stepena, Bjelašnica 1, Široki Brijeg 2, Sarajevo, Stolac i Zenica 4, Ivan Sedlo, Mostar i Prijedor 5, Tuzla 6, Bijeljina i Trebinje 7, Bugojno, Srebrenica i Zvornik 8, Livno 10, Doboj i Drvar 11, Neum 12, Gradačac 13, Banja Luka, Bihać i Sanski Most 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana jače naoblačenje praćeno kišom.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom noći i u ostatku zemlje. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren, na momente pojačan, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana naoblačenje, a tokom noći se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepena.

Biometeorološke prilike bit će povoljnije u prijepodnevnim satima. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji tokom jutra, obzirom da će biti prohladno. Drugi dio dana lošiji, uz postepeno jačanje južine i padavine, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti i nesanice.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Poslije podone prestanak padavina i smanjenje oblačnosti na sjeverozapadu Bosne, a u ostatu zemlje prema kraju dana ili tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stupnjeva.

U četvrtak, u centralni i istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno, ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stupnjeva.

U petak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije