Danas pljuskovi i grmljavina, pripremite se za novo iznenađenje za vikend

Radiosarajevo.ba
Danas pljuskovi i grmljavina, pripremite se za novo iznenađenje za vikend
Arhiv / U Sarajevu se očekuje postepeno naoblačenje

U našoj zemlji danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju lokalni pljuskovi u Hercegovini, centalnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni.

Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 12, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 °C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 5, a dnevna oko 11°C. 

Kiša i tmurno vrijeme u Sarajevu - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Kiša i tmurno vrijeme u Sarajevu

Objavljena je i prognoza za dane vikenda: 

U petak, 17. maja - umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevne od 14 do 20, na jugu do 22 °C.

U subotu, 18. maja - prije podne uglavnom pretežno sunčano. Poslije podne ponegdje porast naoblake u Bosne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

U nedjelju, 19. maja - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima sa lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u Hercegovi, Krajini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevne od 18 do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološokog zavoda. 

Biometeorološka prognoza

Postepeni prolazak pogoršanja ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Oblačno vrijeme uzrokovaće manje poteškoće, pretežno u vidu glavobolje, dekoncentracije, nervoze. Nakon prohladnog jutra, tokom dana će otopliti, pri tome temperature neće oscilirati u velikom rasponu.

Opšta slika biće nešto ljepša na jugu, uz povremene sunčane intervale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije