Danas: Okrugli sto o halal turizmu

Radiosarajevo.ba
Danas: Okrugli sto o halal turizmu

Agencija za certificiranje halal kvalitete, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, organizira okrugli sto o temi “Halal turizam u BiH“ koji će biti održan danas u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu.

Na skupu će biti predstavljen koncept halal turizma, a učestvovat će predstavnici najznačajnijih bh. institucija u oblasti turizma, ugostiteljstva, putničkih agencija te  međunarodnih organizacija i institucija u BiH.

Skupu će prisustvovati u uvodnom dijelu i predstavnici ambasada zemalja jugoistočne Evrope. U prvom dijelu okruglog stola bit će prezentiran halal turizam te stanje turizma u BiH, dok je u plenarnom dijelu predviđeno predstavljanje turističkih destinacija u BiH, kao i razgovori o smjernicama za razvoj halal turizma.

Godišnji promet u oblasti halal turizma iznosi više od 90 milijardi dolara i trenutno učestvuje s devet  posto u ukupnoj oblasti u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije