Danas od 35 do 39 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad stižu kiša i grmljavina

0
Radiosarajevo.ba
Danas od 35 do 39 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad stižu kiša i grmljavina
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Osvježenje u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Zbog očekivanih vrelina, za danas je upaljen narandžasti meteoalarm, a meteorolozi upozoravaju:

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe."

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Sokolac 14 stepeni, Ivan-sedlo 15, Bugojno 16, Sarajevo 17, Livno, Sanski Most i Široki Brijeg 18, Banja Luka, Bihać, Tuzla, Zenica i Zvornik 19, Gradačac 21, Grude 22, Trebinje 24, Mostar 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Mada će noć i jutro biti svježiji i ugodniji, u poslijepodnevnim satima će, sa porastom temperatura i pojačanim osjetom sparine, tegobe kod hroničnih bolesnika biti izraženije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te se pridržavati uputa nadležnih službi, vezano za pojavu toplotnog vala, naročito u dijelu Hercegovine i na sjeveru, gdje će opšta slika biti lošija u odnosu na ostatak zemlje.

Sarajke i Sarajlije konačno dočekali podnošljive temperature: Ugodna šetnja ulicama grada

Sarajke i Sarajlije konačno dočekali podnošljive temperature: Ugodna šetnja ulicama grada

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini uglavnom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na jugu do 39 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme. Više oblaka očekuje se u prvom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni.

Subota: Uglavnom svježije, promjenjivo i nestabilno uz kišu, često u obliku pljuskova, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, najprije u sjevernim, a zatim u centralnim i djelimično južnim područjima. Vjetar slab do umjeren. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22, na jugu 24, a najviše dnevne od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni.

Nedjelja: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Lokalno može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Ponedjeljak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije