Danas obustave prometa u centru Sarajeva, na Ilidži, Mojmilu...

Radiosarajevo.ba
Danas obustave prometa u centru Sarajeva, na Ilidži, Mojmilu...
Pixabay / Ilustracija
Prema prikupljenim podacima, ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja u BiH.

Pojačana je  frekvencija vozila  u gradskima centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. BIHAMK apeluje na vozače da i pored povoljnih vremenskih uslova voze maksimalno oprezno.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2016." večeras od 19:30 do 22 sata,  doći će do obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta M-16 Karanovac - Crna Rijeka (lokalitet "Tijesno"). Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na putni pravac Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena, moguće su u vremenu od 08 do 16 sati na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16. Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Priboj-Simin Han, Tuzla-Srebrenik, Banja Luka-Čelinac, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na stambenom objektu danas u vremenu od 09 do 11 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Despićeva (od raskrsnice sa ulicom Zelenih beretki do raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana).

-Zbog radova na uličnom cjevovodu danas u vremenu od 09 do 15 sati, usporeno se saobraća u ulici Franjevačka (ugao Isevića sokak).

- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

- Zbog radova na rekonstrukciji od 08 do 15 sati obustavljen je saobraćaj u ulici  dr Mustafe Pintola (od raskrsnice za Dom zdravlja na Ilidži do raskrsnice sa ulicom Mala aleja, u dužini od cca 200 m). Alternativni pravac je Mustafe Pintola-Butmirska cesta-Rustempašina-Mustafe Pintola i obratno.

-Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Mandrina (od raskrsnice sa ulicom Ašikovac do raskrsnice sa ulicom Kartal Donji).

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Džemala Bijedića, Crni vrh, Jarčedoli i Branilaca Hotonja.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

AUTOPUT

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI

M-1.8

Orašje-Lončari, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

Šićki Brod-Srebrenik, zbog radova u mjestu Mihatovići, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-4

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-4.2

Velika Kladuša, zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora na snazi je obustava saobraćaja u ulici Ive Marinkovića (od ulice Hamdije Pozderca do ulice Maršala Tita) i u ulici Zuhdije Žalića (od ulice Maršala Tita do mosta na Grabarskoj rijeci).  Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na regionalni put R-401 i na lokalne puteve.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. 

Gromiljak-Busovača, u sklopu redovnog održavanja izvode se radovi na asfaltiranju. Saobraća se sporije, uz moguće kraće obustave.

Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-15

Kamičak-Ključ, zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Olovo-Srednje, u toku su radovi na sanaciji škarpe, saobraća se jednom trakom, uz moguće obustave do 15 minuta.

REGIONALNI PUTEVI

R-435 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije