Danas oblačno vrijeme uz kišu: Meteorolozi objavili žuto upozorenje, pročitajte detalje

4
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno vrijeme uz kišu: Meteorolozi objavili žuto upozorenje, pročitajte detalje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 2; Zenica 4; Livno, Sarajevo, Tuzla 5; Široki Brijeg 6; Sanski Most 7; Bihać, Mostar 8; Gradačac 9; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Više padavina se očekuje u večernjim satima na području Hercegovini, zapadne i sjeverozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

Ko je poznati pjevač koji je omiljen u Jugoslavijom: Bio je u braku s poznatom glumicom

Ko je poznati pjevač koji je omiljen u Jugoslavijom: Bio je u braku s poznatom glumicom

Za Foču i Trebinje upaljen je žuti meteoalarm. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda poručuju: "Budite svjesni i u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.

U Sarajevu umjereno oblačno. Dnevna temperatura oko 15 °C.

Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Nakon hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, temperature će blago porasti. Prvi dio dana malo ugodniji, djelimično stabilnije, potom uz jugo, naoblaku i padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

Sarajevo u očekivanju proljeća: 'Kiša bi pala, pasti ne može...'

Sarajevo u očekivanju proljeća: 'Kiša bi pala, pasti ne može...'

U nedjelju, 16. aprila u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. 

U ponedjeljak, 17. aprila u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. 

U utorak, 18. aprila u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije