Danas oblačno: Objavljena prognoza do ponedjeljka, čeka nas velika promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno: Objavljena prognoza do ponedjeljka, čeka nas velika promjena vremena
Danas se u Krajini i na zapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme.

U ostatku naše zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini slab do umjeren južni i jugoistočni, a u ostatku Bosne, uglavnom, slab, sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 22 do 28, a u ostalim područjima od 28 do 33 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 30 °C. 

U nedjelju u Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će biti i jakih pljuskova. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije