Danas oblačno i sa snijegom: Kakvo će vrijeme biti u narednim danima

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i sa snijegom: Kakvo će vrijeme biti u narednim danima
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini bez padavina, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan Sedlo -4, Sokolac -3, Drvar, Sarajevo i Tuzla -1, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most i Srebrenica 0, Doboj, Gradačac i Prijedor 1, Banja Luka i Zenica 2, Široki Brijeg 4, Grude 5, Mostar i Stolac 7, Neum i Trebinje 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, lose će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito tokom jutra i večeri. Na jugu malo ugodnije, uz nešto više temperature. 

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Padavine slabog intenziteta. U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa susnježicom ili snijegom. Najviša dnevna oko 3 stepena.

Srijeda: U jutarnjim satima padavine su moguće na istoku i jugoistoku Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Više oblačnosti prije podne u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije