Danas oblačno i 6 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - stiže promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i 6 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - stiže promjena vremena
Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Ivan Sedlo -3; Bijeljina, Doboj, Livno i Tuzla 0; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Sarajevo 1; Bihać, Prijedor, Široki Brijeg i Zenica 2; Grude 3; Trebinje 6; Mostar 7; Neum 9°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, bez većih oscilacija, hladna jutra i noći bi mogli dovesti do jačanja tegoba kod hroničnih bolesnika, naročito astmatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, te izbjegavati pretjerane aktivnosti na otvorenom. Sa noćnim satima opšta slika dodatno će se pogoršati, usljed povremenih, ne suviše jakih padavina.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Nedim Sladić dao prognozu za zimu i otkrio hoće li biti snijega: "Ekstremi nas ne smiju iznenaditi"

Nedim Sladić dao prognozu za zimu i otkrio hoće li biti snijega: "Ekstremi nas ne smiju iznenaditi"

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u Bosni i sjeveru Hercegovine u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

U nedjelju u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama. U višim područjima će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne oblačno, lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. 

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti padavine u noći na srijedu. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije