Danas obilna kiša, jugo i snijeg: Evo kakvo će vrijeme biti ove sedmice

Radiosarajevo.ba
Danas obilna kiša, jugo i snijeg: Evo kakvo će vrijeme biti ove sedmice
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno sa kišom. U Bosni većinom slabije padavine. Jače padavine na području Hercegovine. Obilnija kiša se očekuje na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se prognozira između 50 i 100 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuju se jaki udari juga. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18stepeni.

Usljed nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, nesanice. Temperature neće suviše oscilirati, mada će povremeno jači jugo kvariti ugođaj. Opća slika će biti lošija u Hercegovini. 

U srijedu, pretežno oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Padavine uglavnom slabijeg intenziteta. Nešto više padavina na području Krajine i sjevera Bosne u jutarnjim satima. Od večernjih sati postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U četvrtak veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima po kotlinama će biti magle. Novo naoblačenje od večernjih sati prema kraju dana. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 6 Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14 stepeni.

U petak oblačno sa kišom. Na planinama može padati snijeg. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13. U Krajini maksimalna dnevna temperatura zraka do 7 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije