Danas o podršci Zakonu o povoljnijem penzionisanju

Radiosarajevo.ba
Danas o podršci Zakonu o povoljnijem penzionisanju


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Zukan Helez zakazao je za danas pres-konferenciju o podršci usvajanju Zakona o povoljnijem penzioniranju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazana je za 28. mart, a na dnevnom redu je usvajanje tog zakona po hitnoj proceduri.

Na predloženi zakon pristigle su brojne primjedbe, kazali su jučer novinarima predsjedavajući Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH Fehim Škaljić i Rudo Vidović.

Također, jučer je jasno poručeno sa sastanka čelnika oba doma Parlamenta FBiH s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da, ukoliko do 31. marta ne bude usvojen novi federalni zakon, bit će ugrožena naredna tranša po stand-by aranžmanu MMF-a za budžet FBiH.

Današnjoj konferenciji, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, prisustvovat će i predstavnici Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a FBiH, Saveza boraca FBiH, Skupštine Udruženja policajaca FBiH "Policija 1991-1995", predsjednik JOB-a Unija veterana BiH i Saveza RVI paraplegičara FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije