Danas negdje sunčano, a negdje kiša: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Danas negdje sunčano, a negdje kiša: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do srijede
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Prijepodne na Vilsonovom šetalištu

Jutros je u ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Bugojno 12; Bihać, Sarajevo 13; Sanski Most, Zenica 14; Tuzla 15; Livno 16; Gradačac, Grude 19; Mostar 23; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

NSRS usvojila 13 zaključaka kojima negiraju genocid u Srebrenici: Traže smjenu Zlatka Lagumdžije

NSRS usvojila 13 zaključaka kojima negiraju genocid u Srebrenici: Traže smjenu Zlatka Lagumdžije

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu poslijepodneva lokalno slab pljusak je moguć na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 32 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 24 °C.

Ponedjeljak: U Bosni umjereno oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni. 

Utorak: U Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 23 do 29 stepeni. 

Srijeda: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim područjima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 23 do 29 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije