Danas nastavak Gradskog vijeća Sarajeva: I opet glasanje za predsjedavajućeg

3
Radiosarajevo.ba
Danas nastavak Gradskog vijeća Sarajeva: I opet glasanje za predsjedavajućeg
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Gradsko vijeće

Danas se nastavlja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Sjednica počinje u 10 u sarajevskoj Vijećnici.

Podsjećamo, konstituirajuća sjednica Gradsko vijeća je u srijedu prekinuta jer nije bilo kvoruma za nastavak održavanja, nakon glasanja za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Kandidati su bili Jasmin Ademović iz reda bošnjačkog naroda i Srđan Srdić iz reda srpskog naroda, u prvom glasanju oni nisu dobili većinu.

Za Ademovića je glasalo deset vijećnika, za Srdića pet, a jedan listić je bio nevažeći. Ostali glasački listići su, kako je rečeno, bili "sumnjivi“.

Nakon što su počele da pljušte optužbe i što su najavljene tužbe, oglasio se i kandidat SDP BiH za gradonačelnika Bogić Bogičević, koji je povukao svoju kandidaturu.

Iz Naroda i Pravde, SDP-a i Naše stranke tvrde da su i bez ranijeg koalicionog partnera osigurali većinu u Gradskom vijeću i izbor Bogića Bogićevića.

Potpise za izbor Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Bogića Bogićevića za gradonačelnika stavilo je 16 gradskih vijećnika.

"Nastavkom konstituirajuće sjednice vratit ćemo dignitet cijelom procesu, izabrati predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika koji će svoje funkcije obavljati dostojanstveno, odgovorno i u korist svih građana Sarajave'", poručili su ranije iz NiP-a, SDP-a i Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije