Danas nas očekuje promjena vremena: Izdato narandžasto upozorenje

Radiosarajevo.ba
Danas nas očekuje promjena vremena: Izdato narandžasto upozorenje
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skriveno Sarajevo

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. Kiša pada u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Padavine su rijeđe u centralnim i sjevernim područjima. Na vrhovima planina pada i snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Ivan-sedlo 6, Sokolac i Zvornik 8, Bugojno, Drvar, Gradačac, Grude i Livno 10, Banja Luka, Bihać, Srebrenica i Trebinje 11, Bijeljina, Brčko, Jajce, Mostar, Sarajevo i Stolac 12, Doboj i Neum 13, Prijedor i Tuzla 14, Sanski Most i Zenica 15 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U istočnoj i sjeverostičnoj Bosne je manja vjerovatnost za kišu. U Krajini poslije podne prestanak padavina i razvedravanje. Obilnije padavine se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne, sjeveru, zapadu i jugu Hercegovine. Vjetar umjeren sa jakim, na jugozapadu Bosne i olujnim udarima južog smjera. Iz Federalnog hidrometereološkog zavoda izdali su narandžasto upozorenje na jugozapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini zbog jakih udara juga i lokalno obilnijih padavina. Poslije podne vjetar u slabljenju. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 12 do 18, na sjeveroistoku Bosne do 22 °C. 

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje je moguće slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 7, a dnevna oko 14 °C. 

Biometeorološka prognoza za danas je nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno povremenim pljuskovima i jačom južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate.

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom.

Negativni utjecaj vremenskih prilika više će doći do izražaja u Hercegovini i na zapadu zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša iil lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, djelimično centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 14 do 20 °C. 

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 6 do 12, a dnevne od 13 do 19 °C. 

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 7 do 12, na jugu od 10 do 16 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije