Danas mogući lokalni pljuskovi: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
Danas mogući lokalni pljuskovi: Objavljena prognoza do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo, 26. maj 2020.

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na području Hercegovine, rijeđe u Bosni.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

U Sarajevu je vrijeme djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni Celzijusa.

BIOPROGNOZA: Nešto ugodnije u odnosu na protekli dan. Mada će još uvijek preovladavati promjenljivo vrijeme, opšta slika će biti ljepša, s obzirom na duže stabilnije periode, izraženije u Bosni. Uz umjerenije temperature i slabljenje juga, tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se djelimično umanjiti.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jače padavine u Hercegovini. Prognozira se uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije