Jutros minusi, objavljeno i šta nas očekuje naredne sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Jutros minusi, objavljeno i šta nas očekuje naredne sedmice
Foto: Anadolija / Sarajevo

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme s maglom. Na zapadu Bosne registrovane su padavine u vidu rosulje. 

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus četiri stepena, dok je najtoplije bilo u Neumu, deset stepeni. U Sarajevu je izmjeren jedan stepen.

Danas prije podne na zapadu Bosne lokalno može padati slaba kiša, u ostalim krajevima očekuje se oblačno vrijeme s maglom. Od podneva postepeno razvedravanje i prestanak padavina poslije podne. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje i do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni.

U Sarajevu prije podne oblačno s magla, a u drugoj polovini dana sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena Celzijusa.

BIOPROGNOZA: Hladno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na većinu populacije. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Pri tome je i dalje poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

U ponedjeljak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U utorak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje do 1. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni Celzijusa.

U srijedu u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne te u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije