Danas kiša: Metorolozi objavili prognozu za Novu godinu i 1. januar

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša: Metorolozi objavili prognozu za Novu godinu i 1. januar
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Sokolac 1, Sanski Most 2, Ivan-sedlo 3, Gradačac i Sarajevo 4, Banja Luka, Tuzla i Zenica 5, Bugojno i Livno 6, Bihać i Drvar 7, Široki Brijeg i Trebinje 8, Grud i Mostar 9, Neum 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu, uz hladno vrijeme u jutarnjim i večernjim satima, danju sa umjerenim porastom temperatura zraka. Opšta slika će biti lošija u prijepodnevnim satima, ponajviše zbog nestabilnog vremena, potom će se, sa prestankom padavina, djelimično popraviti. Hronični bolesnici ne bi se trebali izlagati jačim naporima. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana padavine postupno slabe i prestaju. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, u Hercegovini sjeveroistočnjak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Četvrtak, 30. decembar 2021: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. U večernjim satima, u sjevernim područjima lokalno sa slabom kišom ili rosuljom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

Petak, 31. decembar 2021: Pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Hercegovini, a tokom noći i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili rosulja je moguća u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

Subota, 1. januar 2022: U centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije