Danas kiša i 21 stepen: FHMZ objavio prognozu do petka

Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 21 stepen: FHMZ objavio prognozu do petka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetači u Sarajevu
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje u centralnoj Bosni.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 13; Ivan Sedlo 14; Srebrenica 16; Bugojno, Jajce, Livno, Sarajevo 17; Bihać, Zenica 18; Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 19; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Grude 20; Trebinje 21; Mostar 22.

Bioprognoza: Promjena vremenskih prilika uzrokovaće nešto lošiju biometeorološku prognozu. Moguće su tegobe poput reumatskih bolova, glavobolje, nervoze. Pri tome će osvježiti usljed padavina, umanjiće se osjet sparine, stoga se i opšta slika neće suviše pogoršati. Preporučljivo je suzdržati se od težih fizičkih napora u drugom dijelu dana.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne očekuju se intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. U Hercegovini veći dio dana slab do umjeren jugozapadni vjetar, a večernjim satima umjerena bura. Dnevne temperature od 19 do 26, na jugu od 25 do 29 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 21 °C.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i ponegdje sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i grmljavina očekuju se u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne, kao i ponegdje na jugu i jugoistoku Hercegovinie. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 °C.

U četvrtak umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 °C.

U petak pretežno sunčano. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva rijetko gdje u Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 °C, javlja Federalni hidrometeolorški zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije