Danas kiša i 17 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za dane vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 17 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za dane vikenda
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

I danas je na snazi žuti meteoalarm, ali zbog očekivanih, jačih udara vjetra u regijama Bihać i Livno. Meteorolozi upozoravaju:

"Udari vjetra između 40 i 60 km/h.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

BUDITE SVJESNI. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 11, Sokolac 13, Bugojno 14, Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sarajevo, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 16, Grude 17, Mostar i Trebinje 22 stspena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Mada će se vremenske prilike pogoršati, niže temperature zraka koje neće suviše oscilirati, ugodno će djelovati na većinu populacije. Moguće su povremene tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno zbog povećane naoblake, padavina i mjestimično tmurnog vremena. Opšta slika će većim dijelom dana biti lošija u Bosni, u Hecegovini će se popraviti u poslijepodnevnim satima.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno intenzivnije padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Poslije podne postepe prestanak padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini uglavnom pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 °C.

U nedjelju sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

U ponedjeljak u Bosni sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije