Danas kiša i 16 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do petka

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 16 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do petka
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Gradačac 6, Bihać, Bugojno, Sanski Most i Tuzla 8, Ivan-sedlo i Jajce 9, Sarajevo i Zenica 10, Livno 12, Mostar 13, Grude 15, Neum i Stolac 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Na vrhu Bjelašnice i jutros je visina sniježnog pokrivača iznosila 148 cm.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Mada će preovladavati oblačno vrijeme, tegobe kod većine meteoropata i hroničnih bolesnika neće biti jače izražene. Obzirom da će temperature tokom dana porasti, poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Ugođaj bi, mjestimično, mogli kvariti kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. U Sarajevu oblačno. Slaba kiša u jutarnjim satima. Poslije podne je moguć kratkotrajan pljusak. Najviša dnevna oko 16 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24 stepena.

Petak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije