Danas kiša i 15 stepeni: Pogledajte i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

1
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 15 stepeni: Pogledajte i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrovana na području Krajine i Hercegovine.

Žuti meteoalarm zbog padavina upaljen je za područja Bihaća i Banje Luke, a upozorenje glasi:

"Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode."

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 10; Tuzla 11; Bihać, Sarajevo i Široki Brijeg 12; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno i Sanski Most 13; Gradačac, Livno, Stolac i Trebinje 14; Doboj, Mostar i Zenica 15; Neum 16°C.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva ugodnije, potom sa razvojem oblačnosti i nestabilnim vremenom, što će pretežno uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opšta slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane. Na sjeveru zemlje, osjet sparine bi mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Većina padavina je u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C. 

Meteorolozi objavili prognozu do 13. maja: Pogledajte kad nam se vraćaju sunčani dani

Meteorolozi objavili prognozu do 13. maja: Pogledajte kad nam se vraćaju sunčani dani

U četvrtak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Sredinom dana slabiji lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije