Danas je dženaza stradalim navijačima i dan žalosti u USK-u

Radiosarajevo.ba
Danas je dženaza stradalim navijačima i dan žalosti u USK-u

Dženaza trojici navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH), Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija - BiH, bit će održana danas.

Porodice nastradalih mladića usaglasile su se da dženaza bude zajednička na stadionu nogometnog kluba u Vrnograču kod Velike Kladuše, simboličnog naziva 'Mladost', iza podne namaza u 13.30 sati.

Nakon klanjanja zajedničke dženaze na stadionu u Vrnograču, te ukopa Pehlića i Kasumovića u Velikoj Kladuši, krenut će se na ukop Mahmića u Bosanskoj Krupi. Navijačka grupa 'Ljuti Krajišnici', čiji je poginuli Mahmić bio vođa, organizirat će besplatan prevoz građanima iz brojnih gradova Unsko-sanskog kantona (USK).

Prema najavama 'Ljutih Krajišnika' po dva autobusa osigurana su za Cazin, Bihać, Bosansku Krupu i Jezerski, a po jedan za Bužim, Mahmić Selo i Bosansku Otoku. Organizovane su i vanredne linije iz Slovenije, gdje je Mahmić živio i radio, te iz Živinica za navijače 'Armije Zmajeva'.

Vlada USK-a, na posljednjoj sjednici održanoj u petak, dan dženaze tragično stradalim navijačima proglasila je Danom žalosti u Kantonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije