Danas izricanje prvostepene presude u predmetu Goran Sarić

Radiosarajevo.ba
Danas izricanje prvostepene presude u predmetu Goran Sarić

Izricanje prvostepene presude pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine u predmetu Goran Sarić, zakazano je za danas, javlja Fena.  

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 31. januara 2012. optužnicu koja optuženog Gorana Sarića tereti za krivično djelo zločin protiv čovječnosti

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Goran Sarić u periodu od juna 1992. godine do kraja 1992. godine, za vrijeme rata u BiH, u okviru širokog i sistematičnog napada vojske, policije i paravojnih jedinica na civilno stanovništvo sarajevskih općina Centar, Vogošća i Ilijaš, vršeći dužnost načelnika novoformirane SJB Centar za područje srpske općine Centar, koja je bila smještena u krugu dotadašnje Psihijatrijske bolnice Jagomir u Sarajevu, kao učesnik udruženog zločinačkog poduhvata, postupao s diskriminatorskom namjerom realizacije zajedničkog cilja da se izvrši progon bošnjačkog i hrvatskog stanovništva na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, saopćeno je iz Suda BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije