Danas i sutra u cijeloj BiH bez padavina, od srijede velike promjene vremena

1
Radiosarajevo.ba
Danas i sutra u cijeloj BiH bez padavina, od srijede velike promjene vremena
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Livno 12; Drvar, Široki Brijeg 13; Bihać, Sanski Most 14; Bugojno, Jajce, Sarajevo, Tuzla, Zenica 16; Gradačac 18; Mostar 21; Neum 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeveni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 24 do 28, na jugu do 32 °C.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje smanjenje oblačnost. Dnevna temperatura oko 24 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Stabilnije vrijeme, uz duže sunčane intervale i porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 06.09.2022.,. sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 °C. 

U srijedu 07.09.2022.,. sunčano. Tokom dana u Bosni postepen porast naoblake, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine se, uglavnom, očekuju na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C. 

U četvrtak 08.09.2022.,. prije podne u većem dijelu zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeveru Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a dnevna od 26 do 32 °C. 

U petak 09.09.2022.,. umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije