Danas hladno u cijeloj Bosni i Hercegovini: Evo šta nas čeka do kraja sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Danas hladno u cijeloj Bosni i Hercegovini: Evo šta nas čeka do kraja sedmice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni oblačno. Rijetko pada slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Livno -4; Ivan Sedlo, Široki Brijeg, Sokolac i Stolac -2; Bugojno i Sarajevo 0; Banja Luka, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 1; Doboj i Zenica 2; Trebinje 4; Mostar i Neum 7°C.

Danas u Bosni oblačno vrijeme, rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica. U većem dijelu Hercegovine prije podne vedro. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 7 do 12°C.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u odnosu na protekle dane. Niske temperature, povremene sniježne padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme stanovništvu u većem dijelu Bosne. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim satima. U Hercegovini sunčanije, također vjetrovito, što će remetiti osjet ugode, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka van domova.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak, 26.01.2023., oblačno vrijeme, u poslijepodnevnim i večernjim satima sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu od 6 do 11°C. 

U petak, 27.01.2023., oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. 

U subotu, 28.01.2023., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. 

U nedjelju, 29.01.2023., u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom prije podne. U većem dijelu Hercegovine vedro. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu od 5 do 8°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije