Danas hladno, oblačno i suho, a kakav nas vikend očekuje?

0
Radiosarajevo.ba
Danas hladno, oblačno i suho, a kakav nas vikend očekuje?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zagađenje zraka u Sarajevu

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Livno -4; Ivan Sedlo -1; Drvar, Grude, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica 1; Bugojno, Sarajevo 2; Bjelašnica, Jajce 3; Zenica 4; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 5; Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor, Zvornik 6; Bijeljina 7; Trebinje 8; Neum 10 stepena; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša. Vjetar slab na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, a u Hercegovini od 15 do 19 °C.

U Sarajevu djelimično sunčano. U večernjim satima lokalno je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilno vrijeme, uz povećanu naoblaku i bez većih temperaturnih oscilacija, u Bosni uslovljava relativno povoljnu opštu sliku. Osjetljive osobe mogle bi imati poteškoća u vidu promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, a problem bi mogli uzrokovati i nešto izraženiji osjet hladnoće, osobito u jutarnjim satima, kao i zagađeniji zrak. Na jugu, jugozapadu i na planinama, ugodnije, sunčanije i toplije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

Zagađenje zraka u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Zagađenje zraka u Sarajevu

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

U petak 13.11.2020., pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom, koja se u Posavini, Krajini može zadržati veći dio dana. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

U subotu 14.11.2020., pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslije podne i u večernjim satima. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 °C.

U nedjelju 15.11.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 °C.

U ponedjeljak 16.11.2020., jutro sunčano sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana naoblačenje. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša. Tokom noći na planinama je moguć snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije