Danas dženaza Tariku Juhiću, ocu dvoje djece: "Moj rođak je bio poseban"

0
Radiosarajevo.ba
Danas dženaza Tariku Juhiću, ocu dvoje djece: "Moj rođak je bio poseban"
FOTO: Facebook / Tarik Juhić preminuo u 28. godini

Mladi Bosanac i Hercegovac Tarik Juhić koji je preminuo nakon teške bolesti bit će sahranjen danas na groblju Morris Hill u američkom gradu Boise (Savezna država Idaho).

Podsjetimo, Tarik je preminuo u nedjelju, 22. maja. Za njega su se u prethodnom periodu skupljali novci kako bi otišao na operaciju tumora na mozgu u Texas.

Dugi niz godina momak iz Busovače živio je u Sjednjenim Američkim Državama, sa suprugom i dvoje djece.

Jubilarni 30. SFF: Počasno Srce Sarajeva ide reditelju Eliji Suleimanu

Jubilarni 30. SFF: Počasno Srce Sarajeva ide reditelju Eliji Suleimanu

Dženaza će biti obavljena u 15 sati po američkom vremenu, odnosno oko 21 po srednjeevropskom.

Od Tarika se preko Facebooka opraštaju mnogi prijatelji, rodbina i poznanici.

"Moj je rođo usitinu bio poseban. Allah ga iskušao bolešću, dobro se nosio sa tim ali ipak bio je Allahu draži pa je duša preselila na bolji svijet. Njegova dva sina su ostala iza njega, kao i njegova supruga da im Allah podari sabura i snage. Njegovoj porodici također.

A, Tarik je bio primjer kako jedan insan treba da se ponaša, živi i djeluje. Lijepog ahlaka, osmijeha i lijepe riječi... Volio je da pomaže djeli i druge oko sebe da usreći. Na prvom mjestu mu je uvijek bilo Allahovo zadovoljstvo i itekako je uspijevao da se tome prilagodi. Bio je blag i lijepe naravi, smijao se na najljepši način.

Gospodar Svevišnji da ti podari lijepi DŽENET.
Amin!", napisao je jedan od korisnika.

"Tužan dan.. Naš dragi Tarik Juhic je preselio na bolji svijet. On je bio divan otac, muž, sin, brat, rođak, prijatelj, veliki vjernik, jedna dobra duša! Da mu se Allah smilije, oprosti grijehe i uvede ga u Džennet, Amin", napisala je jedna korisnica.

"Nakon duže borbe sa teškom bolešću, preselio je na ahiret naš brat Tarik Juhic. Allah, subhanehu ve te'ala, molim da mu oprosti grijehe i uvede ga u Džennet Firdevs bez polaganja računa. AMIN", još je jedna od objava na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije