Danas dženaza Elviri Mulavdić, majci devetero djece

Radiosarajevo.ba
Danas dženaza Elviri Mulavdić, majci devetero djece
FOTO: Facebook / Porodica Mulavdić

Elvira Mulavdić, mlada majka devetoro djece iz sela Gračanica kod Živinica preminula je preksinoć na putu do Hitne pomoći. Dženaza će biti obavljena danas u 13.30 sati na mezarju kod Stare škole u Gračanici kod Živinica.

Iza nesretne žene ostali su Ajdin (14), Arnel (13), Mejrema (11), Elvis (9), Alem (8), Melina (5), Ildan (3), Murat (2) i tromjesečni Ilhan. Suprug Asmir je u potpunom šoku.

"Djeca mi plaču kući evo, sve nam treba... Elvira je jučer radila na njivi, nije joj bilo dobro pa smo otišli u Hitnu pomoć. Bio sam sa njom svo vrijeme... Zaspala je kada je došla kući, ali se loše osjećala pa smo ponovo krenuli u Hitnu pomoć. Tada je preminula... ", ispričao je Asmir za Radiosarajevo.ba.

Borit će se, kaže, za svoju djecu, kako zna i umije. Prije osam mjeseci kupili su kuću, na rate, ne zna kako će je otplatiti. Nada se pomoći dobrih ljudi.

„Djeca mi plaču kući evo, sve nam treba“, kazao je očajni Asmir.

Za sve građane koji bi željeli pomoći ovoj porodici, mogu to uraditi putem Asmirovog broja telefona 062 707 651, ili se priključiti akciji dobrih ljudi iz dijaspore koji su pokrenuli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije