Danas dvije sjednice Parlamenta FBiH, prvo vanredna pa redovna: Ovo su najvažnije tačke dnevnog reda

0
Radiosarajevo.ba
Danas dvije sjednice Parlamenta FBiH, prvo vanredna pa redovna: Ovo su najvažnije tačke dnevnog reda
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Parlament FBiH

Redovna treća sjednica u aktuelnom mandatu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas u Sarajevu.

Na dnevnom set energetskih zakona za koje je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić ranije izjavio da su dio reformske legislative izuzetno značajne za budućnost cijelog energetskog sektora Federacije BiH.

"Zaštita građana kao krajnjih kupaca, bolja uređenost energetskog sektora, usklađivanje s legislativom Evropske unije, povećanje sigurnosti snabdijevanja energijom, samo su neke od ključnih prednosti koje donosi ta legislativa", naglasio je ministar.

Pjesma Eurovizije 2024 | Sjajna noć u Švedskoj: Dobili smo prvih 10 finalista Eurosonga 2024

Pjesma Eurovizije 2024 | Sjajna noć u Švedskoj: Dobili smo prvih 10 finalista Eurosonga 2024

Sjednica je prvobitno bila zakazana za 21. juni, ali je otkazana uz obrazloženje da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine nije do tada dodijelila zamjenske mandate pojedinim zastupnicima izabranim na neku od pozicija u izvršnoj vlasti u kantonima.

Na današnjoj sjednici moglo bi biti otvoreno i pitanje izbora sudije iz Federacije BiH za Ustavni sud Bosne i Hercegovine, zavisi od rada parlamentarne Komisije za izbor i imenovanja, rečeno je u utorak Feni iz kabineta predsjedavajuće Doma Mirjane Marinković Lepić.

Prije redovne, bit će održana i vanredna sjednica Doma, na kojoj će se kadrovski popuniti parlamentarna radna tijela i potvrditi zastupničke mandate nekolicini novih članova Parlamenta, imenovanih umjesto pojedinaca što su u međuvremenu preuzeli funkcije u nekom od kantona Federacije ili u diplomatiji.

Vanredna sjednica treba da počne u 10 sati, a redovna sat kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije