Danas do 34 stepena: Evo kad nam stiže kiša

0
Radiosarajevo.ba
Danas do 34 stepena: Evo kad nam stiže kiša
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Lokalno u Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica i Sokolac 9; Drvar 10; Bugojno 11; Ivan Sedlo 12; Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 13; Bihać, Livno, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 14; Banja Luka i Doboj 15; Bijeljina i Zvornik 16; Grude 18; Gradačac, Široki Brijeg i Stolac 19; Trebinje 23; Mostar 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Tokom jutra malo svježije, poslije podne uz izraženiji osjet sparine. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C. U Sarajevu prije podne sunčano. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Poslije podne u višim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 °C.

U četvrtak umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima, u većem dijelu naše zemlje, očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 18 do 24, na jugu od 28 do 33 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije