Poslijepodne kiša: Bioprognoza - umor, glavobolja i nesanica

Radiosarajevo.ba
Poslijepodne kiša: Bioprognoza - umor, glavobolja i nesanica
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada u Krajini, zapadnim područjima Bosne, većem dijelu sjevera i počinje da pada i u centralnim područjima Bosne. Jutros bez padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 9; Bugojno 12; Ivan Sedlo i Livno 13; Drvar, Goražde, Jajce, Sarajevo i Zenica 14; Srebrenica i Tuzla 15; Doboj 16; Bihać, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 17; Banja Luka, Prijedor i Trebinje 18; Gradačac i Mostar 19; Neum 23 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Meteoropati će se zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika uzrokovanih povećanjem naoblake i padavinama žaliti na umor, glavobolju i tegobe sa snom. Pojačane tegobe i dalje će biti prisutne kod hroničnih bolesnika, pa se preporučuje izbjegavanje većih napora.

Danas će frontalni poremećaj sa sjeverozapada preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti kišu. Uglavnom se očekuje između 15 i 25 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine, ujutro jugo koje će tokom dana promijenuti smjer na sjever. Krajem dana jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 24 do 27°C.

U Sarajevu oblačno. U drugoj polovini dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije