Danas bez padavina u BiH, ali meteorolozi najavljuju da će opet padati

0
Radiosarajevo.ba
Danas bez padavina u BiH, ali meteorolozi najavljuju da će opet padati
Foto: N.K. / Radiosarajevo.ba / Miljacka

Jutros je u našoj zemlji oblačno i maglovito vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Ivan-sedlo 3; Bihać, Bugojno, Gradačac 5; Livno, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 6; Bjelašnica 7; Grude 10; Mostar 11; Neum 14; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti. Poželjno je biti oprezniji tokom svježijih jutarnjih sati, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U nastavku dana biće ugodnije, bez padavina, uz povremene sunčane intervale i umjereni porast temperatura, što bi trebali iskoristiti za boravak na otvorenom.

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati pretežno oblačno i maglovito vrijeme. Poslije podne postepeno razvedravanje u većini područja. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno i maglovito vrijeme. Poslije podne se očekuje sunčanije vrijeme. Dnevna temperatura oko 15 °C.

U ponedjeljak 08. novembra 2021. godine, oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju zapadnim i centralnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

U utorak 09. novembra 2021. godine, oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama je moguć snijeg. Prije podne padavine prestaju na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Do kraja dana i tokom noći postepeno i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 11, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 14 °C.

U srijedu 10. novembra 2021. godine, pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini djelimično smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije