Danas bez minusa, a od sutra promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas bez minusa, a od sutra promjena vremena
Jutros je u Hercegovini, istočnim i djelomično centralnim područjima Bosne pretežno vedro. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -17; Tuzla -12; Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica -9; Bugojno, Prijedor, Zenica -8; Banja Luka, Doboj -7; Bihać, Jajce -6; Kupres, Sarajevo -5; Bjelašnica -4; Drvar, Ivan-sedlo, Čapljina -3; Livno, Stolac -2; Goražde, Mostar -1; Trebinje 1; Neum 4.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva većina populacije će se osjećati bolje, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. U drugom dijelu dana, usljed približavanja promjene, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova i nervoze, a opća slika će se s dolaskom noći dodatno pogoršati.

Danas se u istočnim i južnim područjima naše zemlje nakon pretežno vedrog jutra očekuje postepeno naoblačenje. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajini i ponegdje na zapadu Bosne. U noći s utorka na srijedu padavine u većini područja. U nizinama kiša, a na planinama snijeg. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 °C. U Sarajevu nakon vedrog jutra, postepeno naoblačenje tokom dana. Dnevna temperatura oko 4 °C.

Srijeda: Oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Na istoku, sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Na jugu Hercegovine padavina u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu od 7 do 10 stepeni. 

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prijepodne ponegdje sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Na jugu i jugozapadu povremeno slaba kiša. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu od 8 do 13 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme. U Bosni ponegdje sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Na jugu i jugozapadu mjestimično slaba kiša. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije