Danas 24 stepena: Objavljena prognoza za naredne dane - ponovo će biti kiše

Radiosarajevo.ba
Danas 24 stepena: Objavljena prognoza za naredne dane - ponovo će biti kiše
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Bugojno i Ivan Sedlo 10, Sarajevo 12, Drvar 13, Livno 14, Bihać i Zenica 15, Grude i Široki Brijeg 16, Sanski Most i Tuzla 17, Stolac 18, Gradačac i Mostar 19, Neum 21 stepen. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Opšta slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg bi osjetljive osobe trebale biti opreznije i posvetiti pažnju odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Uz porast temperatura zraka, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana se očekuje razvedravanje i više sunčanih perioda. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

Utorak: U Bosni sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.

Srijeda: U Bosni prije podne sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Umjeren porast oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u Krajini i na sjeveru Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Četvrtak: U Bosni postupno naoblačenje prije podne koje će uvjetovati pljuskove i grmljavinu od sredine dana prema večernjim satima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28, na jugu zemlje od 31 do 36 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije