Danas 18 stepeni - meteorolozi objavili vremensku prognozu za vikend

Radiosarajevo.ba
Danas 18 stepeni - meteorolozi objavili vremensku prognozu za vikend
Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Drvar, Sokolac -1; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most, Srebrenica 1; Banja Luka, Kupres, Prijedor, Tuzla, Zenica 2; Doboj, Ivan-sedlo, Sarajevo 3; Stolac 4; Zvornik 5; Trebinje 9; Gradačac, Neum 10; Mostar 12.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti hladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, u ostatku dana toplije i ugodnije.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od 15 do 20, na jugu od 20 do 24 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperature oko 18 °C.

U četvrtak pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake ponegdje u Bosni može uvjetovati slabe i kratkotrajne pljuskove. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 19 do 23 °C.

U petak sunčano. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 20 do 24 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

U nedjelju sunčano. Tokom poslijepodneva poraste naoblake, što ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne može uvjetovati pljusak kiše. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 19 do 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije