Dana Škrba osuđena na 14 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Dana Škrba osuđena na 14 godina zatvora

 

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je danas sporazum o priznanju krivnje i izrekao 14 godina zatvora Dani Škrbi, optuženoj za ubistvo fotografa Mustafe Bukvića u sarajevskom naselju Dobrinja.

Škrbi, koja se nalazi u tuzlanskom zatvoru, produžen je pritvor.

Škrba se u pritvoru i porodila, a njen sin je iz Tuzle danas bio doveden sa Škrbom na pretres.

Zločin se, podsjeća Avaz, desio 23. februara, kada je, kako se navodi u optužnici, Škrba došla u fotografsku radnju Foto San, koja se nalazi u Ulici Omladinskih radnih brigada, u kojoj su se njih dvoje potom zaključali te sišli u podrumske prostorije.

U jednom trenutku, koristeći stanje intimnosti i Bukvićevo povjerenje, Škrba je, kako navodi Tužilaštvo, dok se nalazila na njegovim leđima, a on gol do pojasa ležao na dušeku, smišljeno i neočekivno uhvatila ga za glavu i naglo je povukla prema gore, te skalpelom mu nanijela najmanje šest reznih rana na vratu. Bukvić ju je pokušavao spriječiti, te je rukama hvatao sječivo skalpela.

Međutim, optužena mu je nanijela teške povrede opasne po život, a on je preminuo usljed iskrvarenja.

Pored toga, Škrba je fotografu, stoji u optužnici, stezala vrat rukama i uzrokovala prelome oba roga podjezične kosti i gornjeg roga štitne hrskavice, te nanijela i brojne krvne podlive i oguljotine kože na vratu. Na kraju je tijelo okrenula na leđa, te neko vrijeme nakon toga donji dio leša prekrila dekom, a onda napustila fotografsku radnju.

Suđenje Dani Škrba počelo iznova
Sa suđenja Dani Škrbi: Bila je nervozna i drska

Dana Škrba - simbol prolupalih (de)generacija

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije