Dan žalosti u Bosanskoj Gradišci zbog pogibije dvojice mladića

1
Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Bosanskoj Gradišci zbog pogibije dvojice mladića
Foto: Twitter / Gradiška

Zbog tragične pogibije dvojice mladića Davora Latinovića i Nebojše Baškala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče, gradonačelnik Bosanske Gradiške donio je odluku da utorak, 11. april proglasi Danom žalosti.

"Dan žalosti obilježiće se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Bosanske Gradske uprave Grada Bosanska Gradiška, te zgradama javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Bosanska Gradiška", saopšteno je iz Grada.

Za vrijeme Dana žalosti zabranjuje se održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja Grada Bosanske Gradiška, koja obavljaju ugostiteljske djelatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalost.

Podsjećamo, slijetanjem sa lokalnog puta Brestovčina - Laminci u mjestu Laminci Sređani u putničkom automobilu marke Opel Astra, smrtno su stradali vozač putničkog automobila Davor Latinović i suvozač Nebojša Baškal iz Bosanske Gradiške. Saobraćajna nesreća se dogodila 9. aprila oko 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije