... / Dan žalosti: BiH se danas u suzama oprašta od tri stradale uposlenice OŠ Kovačići

16. 04. 2019. u 08:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2204

Tuga, bol, suze...

Građani Bosne i Hercegovine danas će na Gradskom groblju Vlakovo kod Sarajeva na vječni počinak ispratiti tri uposlenice Osnovne škole Kovačići, koje su tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u glavni grad BiH. 

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, bit će sahranjena danas na Gradskom mezarju Vlakovo u 14 sati.

Istog dana, na istom mjestu, obavit će se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).   

Na Mezarju Lipik u Bosanskoj Krupi, jučer je obavljen ukop Merime Balkić (42), tragično nastradale pedagogice iz Osnovne škole Kovačići Sarajevo.

Od Merime se oprostio veliki broj građana Bosanske Krupe i okolnih mjesta, a dženaza-namaz je ranije klanjana ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi

Automobil sletio u kanjon Miljacke

Sarajevo: Izvučena tri tijela smrtno stradalih osoba u saobraćajnoj nesreći 

U saobraćajnoj nesreći na Darivi poginule četiri uposlenice OŠ 'Kovačići'

Počelo izvlačenje tijela smrtno stradalih u saobraćajnoj nesreći na Darivi

U Bosni i Hercegovini je danas proglašen Dan žalosti. On se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i kantonalne samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Komemoracija nastradalim zaposlenicima OŠ Kovačići - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Komemoracija nastradalim zaposlenicima OŠ Kovačići

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

U Kantonu Sarajevo, u osnovnom obrazovanju danas će se odvijati redovna nastava, sem u OŠ Kovačići gdje neće biti nastave, odakle su sve četiri uposlenice.

U OŠ Kovačići će se danas neće biti realizirana nastava niti produženi boravak. 

Komemorativna sjednica ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će se održati sutra (utorak, 16. april) u sali Skupštine Kantona Sarajevo.

U OŠ Kovačići od jučer je postavljena Knjiga žalosti. 

Tuga i bol nadvijeni nad Bosanskom Krupom: Klanjana dženaza Merimi Balkić

Velika tuga nadvila se nad Mezarjem Lipik u Bosanskoj Krupi, gdje je obavljen ukop Merime Balkić, tragično nastradale pedagogice iz Osnovne škole Kovačići Sarajevo. Od Merime se oprostio veliki broj građana Bosanske Krupe i okolnih mjesta, a dženaza-namaz je ranije klanjana ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA