Dan za posjetioce vježbe 'Dinamičan odgovor 13-6'

Radiosarajevo.ba
 Dan za posjetioce vježbe 'Dinamičan odgovor 13-6'

U sklopu  vježbe Šeste pješadijske brigade (6. pbr.) OSBiH "Dinamičan odgovor 13-6“, koja se izvodi u Centru za borbene simulacije (CBS) i Centru za borbenu obuku (CBO) na poligonu „Manjača“ (Banja Luka), danas će biti organiziran Dan za posjetioce u kasarni "Mika Bosnić“ na Manjači.

Predstavnici medija i gosti bit će u prilici prisustvovati aktivnostima jedinica na vježbi, brifinzima, prezentaciji Simulacijskog centra te bojevom gađanju, javlja Fena.

Planirane su i izjave za medije za što su zaduženi  brigadni general Sakib Forić, zamjenik komandanta Operativne komande OSBiH, brigadir Radovan Škrbić, komandant Komande obuke i doktrine i direktor vježbe, brigadir Radovan Ilić, komandant 6. pješadijske brigade i pukovnik Mato Zrimić, komandant bataljonske borbene grupe 6. pbr. 

Cilj vježbe je osigurati obuku selektovanih vojnih zadataka za interoperabilnost, procjenu sposobnosti Komande 6. pbr. i spremnost bataljonske borbene grupe (BBG) da u realnom vremenu planiraju i izvode operacije punog spektra. 

Vježbe koncepta "Dinamičan odgovor“ se institucionalno ocjenjuju (CBO i CBS) u sistemu upravljanja obukom i vježbama u OSBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije