Dan sreće i radosti: Bajram šerif mubarek olsun svakoj duši!

Radiosarajevo.ba
Dan sreće i radosti: Bajram šerif mubarek olsun svakoj duši!
"Dragi postači, namjerno sam rekao 'dragi postači' misleći na svakog čovjeka, na svaku dušu, jer svi u biti poste. Svjesno ili nesvjesno. To je zadatak čovjekov na ovom prolaznom svijetu - da posti od negativne akcije i reakcije.

To je smisao, to je poruka posta koji je naređen svim vjernicima, svim ljudima, da ostvare svijest kojom će osigurati život", govori na početku svoje poruke hafiz Sulejman Bugari. 

"Očekujemo svi zajedno, dan radosti, dan sreće - koji se zove Bajram. Zbog čega je on sretan dan? Zašto su zapravo dani sreće? Odgovor nam upravo leži u hadisu Božijeg poslanika: 'Sretan je samo onaj ko se bude udaljio od fitneta.' Fitnet znači grijeh, smutnja, nesloga, zločin...  Udaljiti se od svega ovog - to je ono što nas vjera uči", ističe između ostalog Bugari. 

"Koristim priliku da vam čestitam mubarek dane, sa željom da budu svi mubarek sretni trenuci. Bajram šerif mubarek olsun svakoj duši", poručuje Bugari. 

Pogledajte videoporuku: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije